Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/06/2019

“Llegir el Teatre”, nominat als Premis Butaca

Llegir el teatre

La Biblioteca Torras i Bages i el Teatre Cal Bolet dinamitzen 'Llegir el Teatre' a Vilafranca.

El projecte Llegir el Teatre, impulsat pel Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques i pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha estat nominat als XXV Premis Butaca en la categoria “Iniciativa per a públics”. Els guanyadors es decidiran a través d'una votació popular online que es tancarà el proper 7 de juliol. 

La iniciativa “Llegir el teatre” va arrencar l'any 2013 i des de llavors ha incrementat exponencialment el seu nombre de participants: en la temporada 2018-2019, hi han format part més de 2.300 usuaris de 116 biblioteques catalanes. La Biblioteca Torras i Bages i el Teatre Cal Bolet dinamitzen a Vilafranca Llegir el Teatre. Es tracta d'un club de lectura sobre textos teatrals, que té per objectius: 
* millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral, 
* donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat, 
* impulsar l'edició de textos teatrals, 
* i incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya. 

Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions del Teatre Cal Bolet. Des de la seva entrada en funcionament, el programa Llegir el Teatre ha distribuït en total més de 40.000 exemplars de textos teatrals als lectors dels clubs. 

En les categories dels espectacles, han estat nominats algunes de les obres del TNC que es van poder llegir al programa la temporada passada com Els jocs florals de Canprosa (Santiago Rusiñol), La bona persona de Sezuan (Bertolt Brecht) i El gran mercado del mundo (Calderón de la Barca). Els guanyadors de totes les categories s'anunciaran el proper 14 de juliol durant la gala d'entrega dels premis, que es farà al Mercat de les Flors de Barcelona. 

Per votar
Tothom qui vulgui votar des de la plataforma dels premis, 'Iniciativa per a públics'. 
L'adreça del portal de votacions és https://premisbutaca.cat/votacions/Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 25/06/2019


Segueix-nos a :