Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
21/06/2019

Recomanacions davant el preavís de calor previst pels propers dies

Consells

El Servei Meteorològic de Catalunya emet preavís d’onada de calor que afectarà Catalunya entre dimarts 25 de juny i divendres 28 de juny.

Quan les temperatures són anormalment altes, la calor excessiva pot ser un perill per a la salut. Si l'exposició a temperatures tan elevades es perllonga, es pot patir un cop de calor, que és una situació que pot acabar sent greu.
Alguns dels símptomes que ens poden alertar que estem patint un cop de calor són febre, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions i somnolència o pèrdua del coneixement. Davant d'aquests símptomes, serà fonamental traslladar la persona que l'està patint a un lloc més fresc, donar-li aigua, mullar-la i avisar urgentment els serveis d'emergències (061)

Per evitar patir una onada de calor:
- Cal protegir-se del sol i la calor, 
- Tancar les persianes durant les hores de sol i obrint les finestres per refrescar la casa durant la nit. Si no es disposa de sistemes de climatització, hauríem d'intentar passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats o refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles amarades d'aigua.
- Evitar el sol directe al carrer, portant gorra o barret. 
- Utilitzar roba lleugera, de colors clars i que no sigui ajustada. 
- És molt recomanable portar aigua i beure'n sovint. 
- És important vigilar l'alimentació, augmentant la ingesta d'aigua i sucs de fruita i evitant prendre begudes alcohòliques, aliments molt calents i molt calòrics. 

Si heu de fer activitats a l'aire lliure:
- Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor i reduïu les activitats intenses. 

Les persones més grans de 75 anys, els nadons i les persones amb hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties respiratòries (MPOC, bronquitis), malalties renals, malaltia de Parkinson, malaltia d'Alzheimer, obesitat o altres de cròniques, tenen més risc de patir els efectes de les onades de calor sobre la seva salut. 

Més informació 
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 21/06/2019


Segueix-nos a :